m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit.

 

ОФИЦИАЛНА КРЪГЛА МАСА на тема: „Енергийна ефективност на обекти недвижимо културно наследство“

ОФИЦИАЛНА КРЪГЛА МАСА на тема: „Енергийна ефективност на обекти недвижимо културно наследство“

Водени от дълбокото си разбиране за необходимостта от предприемане на конкретни мерки и активни действия, през 2022 г. КАБ – РК София област, Камарата на строителите в България и Община Брацигово подписаха Меморандум за сътрудничество. Основните цели, припознати от партньорите, са свързани със създаване на Международен образователен център за теоретична и практическа подготовка на квалифицирани кадри за извършване на консервационно – реставрационни дейности на обекти недвижимо културно наследство (НКН), опазване и популяризиране на културно-историческото наследство и подобряване на свързаната нормативната база.

В изпълнение на поетите ангажименти, за трета поредна година, партньорите организират форум, с който да насочат вниманието на всички заинтересовани страни към опазване на недвижимото културно наследство на България. Тема на настоящото издание на Международния форум е „История и бъдеще – архитектура за образование и култура“.

С всяка изминала година подкрепата и съорганизаторите се увеличават, като в това издание към нас се присъединяват и Италианският културен институт в София, Конфиндустрия България, НСОРБ, Регионалният исторически музей на гр. Пазарджик, Университетът по архитектура, строителство и геодезия, Фондация „Български строител“, Европа Ностра.

Ключово събитие в рамките на форума ще бъде организираната на 30.06.2023 г. oт 14:30 ч. в читалище „Васил Петлешков“ в гр. Брацигово Кръгла маса на тема: „Енергийна ефективност на обекти недвижимо културно наследство“. В нея ще участват представители на водещите институции на национално и местно ниво, браншови организации, образователни институции и др.

Модератор: арх.Десислава Димитрова