m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit.

 

Организатори

ВОДЕЩ организатор

Камара на Архитектите в България

Камарата на Архитектите в България е професионална организация, обединяваща архитекти и проектиращи специалисти в страната. Тя има за цел да подпомага и развива архитектурата в България, представлява интересите на своите членове и насърчава високите стандарти на проектиране и строителство. Камарата работи за насърчаване на творческия потенциал на архитектите, за защита на професионалните им интереси и за насърчаване на диалога и сътрудничеството в областта на архитектурата както в България, така и на международно ниво.

главен съорганизатор

Камара на Строителите в България

Камарата на Строителите в България е професионална организация, обединяваща строителни фирми и специалисти в строителната индустрия. Тя има за цел да представлява интересите на своите членове, да подпомага развитието на сектора и да гарантира високи стандарти на качество и професионализъм в строителството в страната.
местна Администрация

Община Брацигово

Eдна историческа община, дълбоко проникната от културното наследство на България. Разположена в красивите Родопи, общината съчетава природна красота, уникални архитектурни съкровища и гостоприемство на местните жители. Открийте богатството на Брацигово, разходете се из неговите улички и насладете се на атмосферата на един от най-живописните региони в България.

съорганизатор

Италиански културен институт в София

Италианските културни институти са действащите в чужбина културни служби на Министерство на външните работи на Италия. В Италия тяхното управление се осъществява от Генерална дирекция за промотирането на „Системата Италия“ (D.G.S.P.).

Основната функция на културните институти, определена със закон, е разпространението на италианския език и култура извън пределите на страната за целите на взаимното опознаване и културно сътрудничество между народите, в рамките на отношенията и връзките, които Италия поддържа с останалите страни.

Италианският културен институт в София е създаден през 1950 г. като културен отдел към Посолството на Италия.

 

съорганизатор

КОНФИНДУСТРИЯ БЪЛГАРИЯ

Създадена  през април 2000 година под името Консултативен Комитет на Италианското Предприемачество в България с цел да благоприятства  икономическото сътрудничество между Италия и България, в ролята на представител на италианските предприятия в България и подкрепяйки дейността на своите членове.

Понастоящем Конфиндустрия България включва близо 250 предприятия. От 25 март 2010г. Сдружението е Асоцииран член на Конфиндустрия. С промяната в Устава от май 2016г. Сдружението официално се превърна в Международно представителство на Конфиндустрия.

КОНФИНДУСТРИЯ  БЪЛГАРИЯ отчита предприемаческа дейност, която възлиза на общо 2 милиарда евро преки инвестиции, продажби на стойност 1,75  милиарда лева и над 30 000 работни места.

Като отправна точка за италианското предприемачество в България, Сдружението предлага на своите членове реална подкрепа в дейността им (осигурява контакти и партньорства, резервации, договори, съдействие пред българските институции, осигурява също така контакти с италиански предприятия и предприятия и институции на Балканите). Изготвя се бюлетин на италиански език, отнасящ се до България и се организират срещи и семинари, на които се разискват важни теми, касаещи българската икономика.

 

съорганизатор

Посолство на Италия в България

Италианското посолство в България изиграва важна роля в развитието на двустранните отношения между Италия и България, като насърчава обмена на културни, икономически и политически инициативи. Посолството предоставя консултации и консулска помощ на италиански граждани, които са в България, като ги подкрепя при въпроси, свързани с визи, правни въпроси и бизнес консултации. Освен това, посолството активно организира културни събития като изложби, концерти и филмови прожекции, които популяризират италианската култура и традиции сред българската общественост и спомагат за развитието на културния обмен между двете страни.