m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit.

 

Концерт с италианска традиционна музика и танци в изпълнение на хор „Тискали“ от Сардиния – вход свободен

Концерт с италианска традиционна музика и танци в изпълнение на хор „Тискали“ от Сардиния – вход свободен

Вход – СВОБОДЕН

Място на провеждане: Площад Централен, гр.Брацигово

 

„Тiscali“ е група хористи от Сардиния, обединени от взаимна, интензивна и непроменена страст към музиката и пеенето. Специфичните интереси на хора са насочени към музиката и по-специално народното пеене, с репертоар, който преоткрива песните от музикалната и поетична култура на Сардиния, от събития с религиозен характер, по-специално песните от Страстната седмица или тези от молитвената деветница за Рождество Христово, но и такива, свързани със социални теми, сатира, забавления, традиционни планински песни или базирани на класически произведения.

Особеност, която отдавна характеризирала хор „Tiscali“, е свързаната с богослужебния съпровод на Доргали, който се представя по-специално по време на литургии по случай сватби и тези на традиционни сардински фестивали, по време на които се представят песнопения от литургията на латински, полифонични или Григориански, но също и традиционни песни на официален сардиснки език и литургични песни на италиански. Участието се осъществява съвместно с Клуб Сардиния в София.

Събитието се реализира и финансира от ИТАЛИАНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ СОФИЯ