m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit.

 

Инж. Марко Ларкер

Професионална автобиография

Марко Ларкер е изследовател, който през кариерата си се е занимавал с различни теми. Постоянен елемент в неговия професионален опит е страстта му към знанието, към откриването на нови хоризонти и моделирането на физични явления. Завършва и защитава докторска степен по физика в университета в Тренто. По време на следването си прекарва период в чужбина в Imperial College London по програмата „Еразъм“.

Работи в областта на проектирането на почти нулево-енергийни сгради/Пасивхаус като енергиен консултант, обучител и сертифициращ орган. От 2017 г. работи като старши изследовател в Института за възобновяема енергия на Eurac Research, където е част от групата за енергийно обновяване на исторически сгради.

Основната му изследователска тема е хигротермичният анализ на сгради за предотвратяване на повреди, свързани с влагата, и за оптимизиране на качеството на вътрешната среда. Той участва в числени симулации, мониторинг на сгради, както и в лабораторни анализи.

Отговаря за Лабораторията за хигротермични изпитвания, лаборатория за хигротермично охарактеризиране на строителни материали, и участва активно в системата за управление на качеството като референт по качеството на лабораторията.