m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit.

 

Арх. Марин Найденов

Професионална автобиография

Марин Найденов е български архитект с магистърска степен, придобита във ВИАС в София през 1983 година. Той притежава езикови умения в руски, английски и немски език. Основните му компютърни умения включват MS Office, Auto Cad, Corel CAD, Photoshop и Sketch Up.

В момента, Марин работи в фирмата „Е ДОМ“ ЕООД в София. През годините той е специализирал и работил в областта на опазването на културното наследство в архитектурно бюро „Конрад Фишер“ в Горна Франкония, Германия.

Сред по-важните обекти, по които е работил преди 1990 година, са пешеходна зона в Габрово, търговски център „Пасажа“ в Бургас, музей „Иван Вазов“ в София, метростанция №7 в София, дом на учителя в София, както и различни жилищни сгради и интериори в различни градове на България.

След 1990 година Марин е работил по различни проекти, включително реконструкция и обзавеждане на клон на ЗД „България“ в Пловдив, информационен център на делегацията на ЕК в България, реконструкция на бизнес комплекс в София, реконструкция на тютюнева фабрика в Джебел, реконструкция на градските пазари в Бургас и Свищов, както и други жилищни сгради и обществени интериори.

Марин Найденов е имал и професионален опит в различни архитектурни фирми, като се е занимавал с проектиране, реставрация, количествени сметки и анализи.