m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit.

 

Арх. Александра Трой

Професионална автобиография

Основният изследователски интерес на Александра Трой е енергийното обновяване на исторически сгради – разработен на базата на образованието ѝ в областта на електротехниката с фокус върху енергията в сградите, докторантурата на тема „Отоплението на църквите – баланс между комфорт, разходи и опазване на околната среда“ и множество изследователски проекти.

Тя изгражда изследователската група за енергийно обновяване на исторически сгради, която понастоящем се ръководи от Даниел Херера в рамките на Института за възобновяема енергия (на който е заместник-ръководител) в Eurac Research в Бозен/Италия. Неотдавна тя беше оперативен агент на IEA SHC Task59 за историческите сгради към NZEB и заедно с колегите си изгради лаборатория за хигротермична характеристика на сградите – тема от решаващо значение за предстоящия енергиен преход.

Същевременно от 2018 г. тя заема професорска длъжност по симулационна физика на сградите в Университета Кобург в Германия и преподава в магистърския курс по цифрови технологии в консервацията, както и води курсове за студенти по архитектура и консервация.