m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit.

 

Арх. Волфганг фон Клебелсберг

Професионална автобиография

Архитект на свободна практика, специализиран в областта на архитектурното и ландшафтното наследство. Председател на секцията Associazione Dimore Storiche Italiane (ADSI) Trentino Alto Adige / Südtirol. От 2006 г. координатор, отговорен за наградата „Исторически хотел на годината в Южен Тирол“. От десетилетия работи активно в сдружения, занимаващи се със замъци и укрепена архитектура.

Архитект, специализирал в областта на опазването на културното наследство, сгради, градини и исторически ландшафти. Занимава се на практика и теоретично с опазването и съхраняването на исторически архитектурни паметници и пейзажи в частна и публична собственост; по-специално с поддържането и опазването на исторически къщи и тяхното съдържание, замъци, руини, укрепени обекти и свързаните с тях културни ценности, както и с историческата народна архитектура и местната архитектура в планините и на алпийската дъга.

Той е извънреден професор по Bauforschung / (стратиграфски) анализ на строителните фази в Специализираното училище по архитектурно наследство и ландшафт (SSBAP) към Политехническия университет в Милано. 

Автор на конкретни публикации и статии по темите за опазване на архитектурата и ландшафта.